CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

06 d’octubre 2008

Nepal, la gran aventura

Nepal és el país perfecte pels amants dels esports d'aventura. Diuen les guies que és com un gran parc d'atraccions perquè es poden fer moltes activitats diferents a tots els nivells possibles i ens uns entorns espectaculars...així que nosaltres estem decidits a provar uns quants d'ells.

Deixem la vall de Kathmandú amb una agència que ens portarà durant 3 dies a un campament a la vora del riu Trisuli, i que ens servirà de base per fer rafting, descens de canyons i kayak.
Ens allotgem en petites cabanes de bambú i compartim els espais comuns (entre ells una dutxa a l'aire lliure) amb un anglès i una canadenca que toca el seu propi banjo i és guia de varis esports d'aventura al seu país.

El primer dia rebem unes quantes lliçons bàsiques de kayak: la sortida d'emergència, el T-rescue, com entrar i sortir de les corrents... i al cap d'unes poques hores estem llestos per fer un primer descens pel riu.
El trajecte resulta trepidant ja que passem ràpids i enormes onades que mai haguéssim imaginat trobar a un riu! Arribem al punt final amb tot el grup celebrant l'èxit i la diversió del descens. Per tornar al campament ens plantem al costat de la carretera a esperar que algun conductor de bus tingui la paciència suficient per carregar tots els kayaks a la baca i portar 8 passatgers completament xops.

Al dia següent agafem tots els estris i fem una ascensió d'uns 30 minuts fins dalt d'una muntanya que baixarem seguint el curs de l'aigua i les cascades. Refresquem, mai millor dit, les nostres tècniques de rappel i tenim un final apoteòsic amb el descens d'una última cascada de 40 metres!

Per acabar, el tercer dia fem un rafting d'uns 35km que ens porta a travessar grans ràpids i onades encara més grans. No fa gaire bon dia, plou i la boira ho cobreix tot i ens permet bona visibilitat, però això fa que el paisatge sigui encara més fascinant. Descarreguem una bona dosi d'adrenalina i de tornada al campament encara tenim oportunitat de provar l'hidrospeed abans de marxar cap a Pokhara.

Pokhara és un poble situat a la vora del llac Phewa que té unes magnifiques vistes dels Himalayes.
El monzó està tocant a la fi i els primers dies encara ens amaga les muntanyes, però un mati com per art de màgia tots els núvols han marxat i apareix davant dels nostres ulls tota una cadena de pics que sobrepassen els 7000m: el Daulaghiri, el Macchapuchare i tot el conjunt que forma l'Annapurna.
Són tan grans i estan tan a prop que sembla que les poguéssim tocar i durant dos dies seguits ens llevem ben d'hora per pujar fins a Sarangkot, des d'on hi ha vistes 360o de les muntanyes i tot a la vall, els rius Seti i Kali Gandaki... la imatge és absolutament indescriptible.

Lloguem una moto i fem unes visites a alguns llocs propers, com el preciós poblet de Bandipur on tots els seus carrers són per als vianants i conserven tota la seva vida i la seva tranquil·litat. Arribar-hi ens costa més de 2 hores que són en si mateixes tot un espectacle, com tots els paisatges de Nepal.

Pugem també a admirar la World Peace Pagoda, construïda pels budistes per pregar per la pau al món, des d'on es poden veure també magnifiques vistes. Al camí de tornada visitem les anomenades Devi's Falls. El nom prové d'un il.luminat que es deia David i que va caure al fons de la cascada juntament amb la seva núvia. El lloc és una formació semi-subterrània al pas del riu Seti que ha dibuixat una gorja molt profunda amb una enorme i potentíssima cascada de més de 50 metres. No podem veure ni el fons i el so de l'aigua es fortíssim, tota una demostració del poder de la natura.
Un altre dia calorós anem a recórrer l'anomenat "Jardi dels 7 llacs" a uns 15km de Pokhara. Al més gran dels 7, el Begnas Tal, aprofitem per banyar-nos i menjar peix fresc.

...I així arriba el dia que el David fa 27 anyets i com que els nostres aniversaris només es separen per una setmana decidim celebrar-lo junts i fer-nos mútuament un regal ben gran i ben alt: un vol en parapent per sobrevolar aquest paisatge meravellós. Durant 30 minuts anem seguint les corrents d'aire, les mateixes que fan servir les àligues i els voltors, per pujar fins més de 2000m del terra.
Allà dalt només se sent el vent i ens deixem portar dolçament per ell quan passem per sobre del llac, les muntanyes properes i les grans muntanyes llunyanes, i intentem abarcar el màxim que ens permeten els nostres ulls. Per aterrar demanem als nostres pilots fer unes acrobàcies i fem una caiguda lliure en espiral que ens deixa tot el cos tremolant una bona estona quan ja estem a terra!
Anem a dinar a la vora del llac, bufem una espelmeta i ens relaxem mentre cau la posta de sol d'un dia tan emocionant.

Dos dies més tard el David es disposa a començar el seu trekking al Camp Base de l'Annapurna durant 12 dies en un amfiteatre natural de glaciars i pics de 7000 i 8000 metres.
Mentrestant, aprofito els dies a Pokhara per fer un curs intensiu de massatge ayurvedic per recuperar els músculs adolorits de l'aventurer dels Himalayes...







1 comentaris:

poliyas ha dit...

les acabo de escribir un putisimo mensaje super largo y esta cosa me lo borro! basicamente lo q decia es "q me encantan las fotos (la de laura en goa gana lejos) que si ian llega a ver las fotos del trekking de David en Nepal se va de nuevo y que disfruten todo todo (si es q todavia estan viajando) que la vuelta no es facil y la vida normal... nada comparable a los destinos por los q ambos anduvimos! esten donde esten... lo mejor! y recuerden..."disfruten"!
se los digo desde un Dublin, con frio y nublado a punto de irme a trabajar! besoooos! Vero.-